Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Рішення Синоду ПЦУ: Філарет керуватиме Київською єпархією ("unn.com.ua")

21:03 05-02-2019


Редакционная строка

05.02.2019

 

Рішення Синоду ПЦУ: Філарет керуватиме Київською єпархією

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів Києва, за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Таке рішення було ухвалено під час першого засідання Священного Синоду Помісної Української Православної Церкви під керівництвом Предстоятеля, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, передає УНН з посиланням на прес-службу ПЦУ.

Так, 5 лютого у Митрополичому будинку при Соборі Святої Софії Київської відбулося засідання Священного Синоду Помісної Української Православної Церкви.

Під час  засідання було вирішено, що Святіший Патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів Києва (за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря), які до 15 грудня 2018 року перебували у його підпорядкуванні як Патріарха Київського і всієї Руси-України.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній визначив склад Священного Синоду та скликав його перше засідання у вівторок, 5 лютого. У прес-службі Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ), наголошують, що на засіданні розглянули всі питання порядку денного.

Джерело: УНН