Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Корупція в Міноборони: ДБР затримало посередників, що мали передати посадовцям $30 тисяч (" УНІАН")

21:00 07-02-2019


Редакционная строка

07.02.2019

Кошти мали передати посадовцям для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в Одесі.

???°?????????°???? ???????? ???????µ???µ???????????? ?? ???µ???µ???°???? ???°?±?°???° ???????°???????????? ?????? / ?????????????µ?????????? ???±?????????? ???????°??????

Затримано двох посередників у передачі хабара посадовцям МОУ / Міністерство оборони України

 

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, затримали двох осіб – посередника та колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс» – під час отримання неправомірної вигоди для службових осіб Міністерства оборони України.

Як повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань, цей факт задокументовано за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону та оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

"За попередньою інформацією, кошти, отримані від підприємця, посередник та колишній співробітник концерну «Військторгсервіс» мали передати службовим особам Міністерства оборони для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в м. Одеса. Також службові особи Міністерства мали відмовитися від судового позову, в якому вимагали від підприємців звільнити ці торговельні площі", - повідомили в ДБР.

Слідством встановлено, що кошти передавалися кількома частинами. Наприкінці грудня у Києві задокументовано перший факт отримання 1 тис. доларів. 7 лютого відбулась передача решти суми – 29 тис. доларів, під час якої особи були затримані.

Посередника та колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс» затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення причетних до вчинення злочину посадових осіб Міністерства оборони України та концерну «Військторгсервіс».

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (пособництво у підкупі службової особи).

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2016 року при одержанні хабара в розмірі 75 тис. дол. було затримано двох співробітників філії держпідприємства Міністерства оборони України. Посадові особи за продовження договорів оренди контейнерів держпідприємства, розташованих на промринку «7-й кілометр» планували отримати близько 1 млн доларів.