Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Столтенбегрг анонсував вхыд цілої групи кораблів НАТО у Чорне море (телеканал "Прямий")

19:57 14-02-2019


Редакционная строка

14.02.2019

 

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що за кілька днів група кораблів НАТО увійдуть в Чорне море для проведення навчань, і це стане складовою нарощування присутності сил альянсу у цьому регіоні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За словами генсека, наростити присутність альянсу у Чорному морі важливо для підтримки України.

"Ми зараз дивимося на те, яким чином ми можемо збільшити нашу присутність у Чорному морі. За кілька днів кораблі НАТО увійдуть у Чорне море для участі в навчаннях. Тож ми суттєво підвищили нашу присутність, це важливо, щоб підтримати Україну і регіональну безпеку", - зауважив Столтенберг.

За його словами, у четвер міністри оборони мали неформальний сніданок разом з міністром оборони України Степаном Полтораком, який був організований від імені міністра оборони Британії.

"Ми обговорили ситуацію в Україні та навколо неї, включаючи ситуацію на Азові. Союзники висловили потужну підтримку українському суверенітету та територіальній цілісності та закликали Росію негайно звільнити українських моряків та кораблі, які були захоплені у листопаді", - сказав Столтенберг.

Крім того, генсек зазначив, що союзники закликали Україну рухатися далі шляхом реформ, включаючи імплементацію рекомендацій Венеціанської комісії до закону про освіту.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс має намір нарощувати військову присутність в Чорному морі у відповідь на порушення Росією міжнародних норм.

Президент Петро Порошенко повідомив, коли підпише закон щодо закріплення курсу України до ЄС та НАТО.

7 лютого Верховна Рада України проголосувала за закріплення курсу країни щодо у ЄС та НАТО.