Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Слава Україні, смерть московській федерації: у Києві молодь пройшла смолоскипним маршем ("gazeta.ua")

09:31 17-02-2019


Редакционная строка

17.02.2019

 

Фото: Назар ВАЛЬЧУК

 

У Києві патріотично налаштована молодь пройшла центральними вулицями смолоскипним "Маршем правих традицій". Ходу проводила всеукраїнська організація "Сокіл". Так відзначили 125-річницю організації.

Близько 17.00 на Майдані збирається понад тисячу людей, переважно молодь. На марш приїхали зі всіх областей, зокрема з Донеччини і Луганщини.

Деякі хлопці і дівчата одягнуті у камуфляж, бандани із символікою "Соколу". Тримають сино-жовті і червоно-чорні прапори.

Долучитися до акції прийшли представники інших організацій – ВО "Свобода", "Правий сектор", "С14".

Присутні шикуються для формування колони.

"Немає занадто малого віку, щоб дитину не привчати до правильної любові до України. Головні ідейні тези, які сповідуємо – закон, справедливість, порядок, вірність нації, громадянському обов'язку", - каже заступник голови "Сокола", учасник бойових дій Ярослав Люти.

"100 років тому сокільці ставали авангардом легіонів Січових Стрільців, підрозділів УНР-ЗУНР, Директорії. Сьогодні в організації більше сотні учасників російсько-української війни. Ми займалися військово-патріотичним вихованням, вчилися виживати. Коли трапилася війна, мали підготовку. Сьогодні нашим завданням є виховати нову еліту для України. Вчителів, офіцерів, чиновників, громадських діячів. У 90-і її не сформували", - продовжує Ярослав.

Гітару налаштовує вокаліст гурту "Тінь сонця" Сергій Василюк.

"Зараз складний час. Хочеться, щоб молодь розбудовувала країну і гнала в шию усіх цих старших корупціонерів. Якщо вже і з'являтимуться молоді політики, щоб вони дійсно були взірцем і вели за собою. Ці старшокласники, студенти, (показує на присутніх. – Gazeta.ua) не хочуть їхати з країни. Хочуть бачити її номером один у східній Європі", - говорить музикант.

Хлопці у балаклавах запалюють факели.

Сергій співає Марш українських націоналістів – "Зродились ми великої години…". Торік пісня стала маршем Збройних сил України на параді до дня Незалежності.

Присутні вітаються "Слава Україні".

У мікрофон боєць полку "Азов" Юліан Матвійчук просить вшанувати хвилиною мовчання загиблих воїнів: "Ми пам'ятаємо наших героїв, "Сіва", "Брата", "Козака", "Чемпіона", "Дюшеса", "Кутуз", "Акела". Це ті хлопці, які віддали своє життя, аби захистити південні кордони".

"На нас звалилася війна з одним із найкровожерливіших режимів світу. І цю війну ми виграємо. Нам вдалося вижити, стати на ноги", - каже лідер "С14" Євген Карась.

Подяками відзначають фронтовиків.

"Сокіл" долучається до об'єднаних сил націоналістів і оголошує про підтримку єдиного кандидата від українських націоналістів на посаду президента Руслану Кошулинському", - говорить представник організації Юрій Черкашин.

Люди аплодують.

"Наш зовнішній ворог – московити. Потрібно розвалити московську імперію, повернути українські території. І на них повинна панувати українська влада, український закон і український дух. Але також маємо перемогти і внутрішнього ворога – олігархів, які знищують український середній клас", - звертається лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

О 18.40 колона з 2 тис. чоловік рушає вулицею Хрещатик.

Попереду дівчата тримають фотографії загиблих воїнів. Хода супроводжується стуком барабанів.

Чути гасла: "Слава Україні", "Героям українсько-російської війни - тричі слава", "Один за всіх і всі за одного", "Пам'ятай чужинець - тут господар українець", "Слава українській нації, смерть московській федерації", "Одна, єдина, соборна Україна".

Колона тричі зупиняється. На вулиці Богдана Хмельницького навпроти меморіальних дошок ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова, крайового провідника Організації українських націоналістів Дмитра Мирона-Орлика і на Площі Перемоги вшанували героїчний чин Справжніх українців - поклали квіти.

Марш триває більше години. Його супроводжує поліція. Рух транспорту на проїжджій частині перекривають.

Хід завершується на вулиці Жилянській. Там пройшов святковий концерт за участю гуртів "От Вінта", "Карна" і "Go-A".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін - ліліпут: Ющенко назвав страх господаря Кремля

Торік 14 жовтня у Києві проходив марш до 76-річчя створення Української повстанської армії. У заході брала участь низка націоналістичних організацій.