Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У cправі розслідування злочинів на Майдані 988 томів - Луценко. Відео ("телеканал "Прямий")

20:47 20-02-2019


Редакционная строка

20.02.2019

 

луценко

Розслідування справи про по організаторам розстрілів на Майдані під час Революції Гідності має 988 томів матеріалів і потребує часу для їх вивчення.

Про це під час брифінгу з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Трансляція "Прямого".

Так, генпрокурор розповів, чому так довго йде розслідування злочинів на Майдані.

"Коротка відповідь очевидна – у справі по організаторам розстрілів 988 томів. Це колосальна слідча робота, яка була зумовлена наступними особливостями. Зловмисники з числа вищого керівництва держави та середньої ланки правоохоронних структур перед втечею фактично намагалися знищити все: сервера були викинуті або розгромлені, стволи автоматів були розпиляні і затоплені, документи були вилучені і спалені", - зазначив Луценко.

Водночас він зауважив, що слідчим та прокурорам вдалося встановити всю картину трагічних днів посекундно фактично у всіх місцях, де відбувалися героїчні події Майдану і злочинні дії тих, хто наказав розстріляти мирних демонстрантів.

 

 

Раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко відзначив державним нагородами громадський діячів, волонтерів та активних учасників Революції гідності. 

Нагадаємо, Юрій Луценко заявив, що зусиллями Департаменту міжнародного співробітництва ГПУ відкрито шлях до виконання вироку суду щодо конфіскації грошових коштів злочинної організації часів Януковича в сумі 1 млрд 478 млн грн.