Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росія готує фейкові екзит-поли в Україні ("gazeta.ua")

17:28 02-03-2019


Редакционная строка

02.03.2019

 

 

 

 

Росія готує фейкові екзит-поли в Україні
Спецслужби будуть вкидати фейкові результати виборів. Фото: "День"

 

 

 

Спецслужби Російської Федерації за підтримки місцевих груп впливу готують розповсюдження неправдивих даних екзит-полів.

Росія хоче хаотизувати виборчий процес і створити підстави для заяви Кремля про нібито нелегітимність виборів президента України, розповіли екс-співробітники Головного управління розвідки України полковники Юрій Сміщук та Дмитро Соболєв і екс-співробітник Управління спеціальних операцій ГШ ЗСУ полковник запасу Сергій Литвиненко, повідомляє "Інформаційний опір".

Політтехнологи з "Центру політичної кон'юнктури" Чеснакова розробили для Кремля і проросійських сил в Україні рекомендації щодо поширення фейковий даних екзит-полів під час президентських виборів.

Для поширення неправдивих даних планують залучити "консалтингові альянси". Ситуативні і корумповані об'єднання дрібних консалтингових груп, які для створення враження авторитетності будуть використовувати англомовні назви і абревіатури, максимально схожі на бренди відомих консалтингових компаній, що користуються довірою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з оборонкою переслідуватиме Порошенка до дня виборів

"Вкидання фейковий даних екзит-полів в українських, російських і західних ЗМІ планують здійснити в три етапи", - йдеться у повідомленні.

Перші неправдиві дані повинні з'явитися 31 березня в неофіційних джерелах – соціальних мережах та Telegram-каналах близько 13.00. Ця інформація буде представлена, як результати опитування виборців, що проголосували з 8.00 до 12.00.

Другий етап розпочнеться близько 17.00, а третій – після 20.00. Саме тоді на проросійських телеканалах і сайтах, вже як інфографіка, будуть опубліковані фальшиві дані екзит-полів, де різниця в рейтингах перших 3-4 кандидатів буде представлена, як мінімальна, але з високим рейтингом проросійського кандидата.

Литвиненко наголосив, що буде зроблено акцент на нібито перешкоди в роботі таких екзит-полів на виборчих дільницях.

Якщо раніше боротьба з друге місце була між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко, то тепер у неї втручається Анатолій Гриценко. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.