Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Наші хлопці є військовополоненими і РФ має їх звільнити!" – минає 100 днів полону українських моряків. Відео. ("gazeta.ua")

14:46 04-03-2019


Редакционная строка

04.03.2019

 

 

 

 

Українські військові моряки вже 100 днів перебувають у російському полоні. Фото:day.kyiv.ua

 

 

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова нагадала, що українські військові моряки вже 100 днів перебувають у російському полоні після захоплення поблизу Керченської протоки.

Денісова опублікувала відео родичів українських військовополонених, які звертаються із закликом "Свободу українським морякам!" на сторінці у Facebook.

"Сьогодні 100 днів, як українські моряки перебувають у російському полоні. Україна, разом зі всіма цивілізованими країнами світу, закликає РФ до дотримання норм міжнародного гуманітарного права, зокрема норм Женевської Конвенції 1949 року. Наші хлопці є військовополоненими і РФ має їх звільнити!" - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко привітав полонених моряків з новим званням

"Це важливі слова! Їх мають чути та повторювати усі, кому не байдужа доля 24-х військовополонених, яких вже три місяці утримують в РФ. Я наголошувала і буду наголошувати й надалі, що ми не відступимо, допоки наші герої не повернуться додому!" - резюмувала омбудсмен.

Українські полонені моряки не падають духом у неволі. Під час засідання в Лефортовському суді Москви українці посміхалися і продемонстрували, що не зламалися в полоні.