Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

РНБО доручила провести аудит "Укроборонпрому" ("dw.com")

20:33 06-03-2019


Редакционная строка

06.03.2019

Аудит держконцерну відбудеться із залученням іноземних експертів, повідомив Олександр Турчинов. А ГПУ, СБУ, НАБУ і ДБР мають перевірити скандальну інформацію про корупцію в оборонній сфері.

 

Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) на засіданні в середу, 6 березня, доручила виконати аудит і ревізію діяльності держконцерну "Укроборонпром" і підприємств, що входять до нього, із залученням іноземних експертів. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Також рада рекомендувала Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань (ДБР) "здійснити перевірку й надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель, а про результати поінформувати громадськість".

Раніше у середу із ініціативою провести аудит "Укроборонпром" виступив президент України Петро Порошенко. Він також запропонував розширення складу наглядової ради "Укроборонпрому" за рахунок міжнародних професіоналів із країн-партнерів, які є членами НАТО. За словами президента, такий крок прискорить досягнення "Укроборонпромом" необхідних для вступу до НАТО стандартів.