Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Альона Шкрум: Україна 4 роки війни постачає зброю Росії ("Аргумент")

09:00 21-03-2019


Редакционная строка

21.03.2019

 

Фото:

Війна стала величезним кривавим ринком.

За інформацією Стокгольмського інституту досліджень проблем миру* Україна – входить в 20 найбільших ЕКСПОРТЕРІВ зброї у світі. А найбільшими "клієнтами", куди Україна експортує свою зброю з 2014 по 2018 роки – є Китай (27% експорту) та – увага – РОСІЯ! (23%).

Так, ви не помилилися, за інформацією авторитетного незалежного міжнародного центру ми 4 роки війни продаємо свою зброю країні-агресору – Росії, ще і у великій кількості.

На цю тему: Армия. Воры. Свинарчуки

Для інформації:

*Стокгольмський інститут досліджень проблем миру (SIPRI) – міжнародний інститут дослідження проблем миру і конфліктів, питань контролю над озброєннями та роззброєння. Працює з 1966 року, фінансується переважно шведським урядом та має дуже вагому репутацію в світі.

На цю тему: Почему торговля с врагом — это бизнес администрации президента Петра Порошенко

Як таке взагалі можливо?

Розумієте, в 2016 році це все вже було.Тоді Стокгольмський інститут зазначив у своєму Звіті, що за 2015 рік Україна продала зброї РФ на суму в 72 млн. доларів США.

При тому, що, відповідно до рішення РНБО, офіційний експорт до РФ товарів військового призначення і подвійного використання був припинений з початку війни.

Тоді я була ще страшенно здивована і щиро обурена. Шукала, чи були шляхи контрактів через треті країни. Цікавилась, чому ми входимо в 20 найбільших експортерів зброї в світі, якщо вона нам самим конче потрібна.

Написала 2 звернення на УкрОборонПром та УкрСпецЕкспорт.

Тоді я отримала офіційні відповіді про те, що жодних поставок від УкрОбронПрому чи УкрСпецЕкспорту зброї в РФ немає, і, наче б то, Стокгольмський інститут помилився і "порахував" контракти, як були підписані і виконані ще до війни 2014 року.

Та от халепа. Сьогоднішня статистика Інституту охоплює період – з 2014 по 2018 роки.

І знову Україна постачає зброю Російській Федерації! Аж 24% свого експорту зброї. Які ж тепер пояснення?

Я намагалася розібратися в питанні і отримала офіційні відповіді про те, що УкрОборонПром не здійснюють продаж української зброї Російській Федерації, а от щодо інших уповноважених "СПЕЦЕКСПОРТЕРІВ" (які не входять до Концерну) – мені відповісти нічого не можуть.

Державна таємниця, я так розумію. Як і весь наш оборонний бюджет, користуючись чим, мільярди з якого розкрадають Гладковські-Свинарчуки та інші бізнес партнери Порошенка.

Цікаво?

Саме гриф секретності та державної таємниці якраз і давав можливість заробляти, продаючи своїй же державі Україна контрабандні несправні запчастини з РФ (та з РФ з зазначенням "з Молдови") за ціною в десятки разів вищою за ринкову і класти собі в кишені мільярди Свинарчукам.

У 2016 році мені так і не вдалося отримати перелік спецекспортерів, які потенційно продають зброї в РФ. Через, в тому числі, Молдову та інші країни.

Але щодо механізму – інформацію я отримала.

На цю тему: Блокада Донбасса бесит власть торгашей

Відповідно до спеціального Порядку, можливо отримати разовий дозвіл на проведення міжнародної передачі.

Для такого дозволу потрібне рішення Держекспортконтролю разом із погодженнями Мінекономіки, СБУ (привіт Семочко з російськими паспортами та будинками за 8 млн доларів!), Служби Зовнішньої Розвідки (знову привіт Семочко!), МЗС та Міноборони.

Цікаво?

Сьогодні УкрОбронПром знову говорить про "помилкову методологію" Стокгольмського інституту.

Дякую, на жаль, вже жодним вашим поясненням немає віри. Достатньо ми почули в розслідуваннях Бігуса та "Наші гроші".

У 2016 році я публічно пропонувала вам:

зверніться від імені держави до Стокгольмського інституту, поясніть помилки, якщо вони є; уточніть методологію та просіть офіційного СПРОСТУВАННЯ.

Бо статистику Стокгольмського інституту читає весь світ. Бо їй довіряють наші міжнародні партнери, які потім питають нас публічно: про які санкції проти РФ може йти мова, якщо ми самі ці санкції НЕ вводимо, і продаємо зброю?!

На цю тему: Медведчук делает бизнес на горе Украины под протекцией Порошенко — СМИ

Це було зроблене з 2016? Чому Звіт Інституту 2018 року знову невтішний для нас?

І як мені знову пояснювати його дані та при цьому відсутність санкцій проти громадян РФ з боку України після захоплення у заручники наших моряків...?

Але це вже зовсім інша історія.

Звернуся знову до всіх перелічених вище державних органів та підприємств, і викладу ці питання.

Не будьте наївними: найвищі посадовці країни добре в курсі цього "бізнесу", усіх цих маніпуляцій, корупційних мільярдів та підставних фірм і контрактів.

Війна – стала величезним кривавим ринком.

Альона Шкрум, народний Депутат України VIII скликання, партія ВО "Батьківщина", опубліковано у виданні в блозы автора на Українській правдіі