Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Президентство Порошенка не м`яке" - Аваков дав велике інтерв`ю ("gazeta.ua")

09:20 21-03-2019


Редакционная строка

21.03.2019

 

 

Усередині влади існує конфлікт, каже Арсен Аваков. Фото: 24 канал

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковвважає, що в країні треба прибрати двовладдя. Про це він сказав в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Я не хотів би, щоб наші стосунки з Порошенком розглядалися як особисті. Питання в інституційних речах.

Я за те, щоб наше суспільство розвивалося на основі балансу. Зокрема - влада", - сказав він.

"Проблеми нашої країни в багато чому не в тому, що закони погані. У нас існує конфлікт всередині влади. Існує двовладдя. І нам потрібно прибрати цей конфлікт. Прибрати компоненти, коли президент завжди конфліктує з Кабінетом міністрів за повноваження.

Дуалізм влади потрібно прибрати. Президент може бути м'яким, а може тягнути на себе всю повноту влади. Президентство Порошенка не м'яке", - заявив Аваков.

За словами керівника МВС, "питання не у військових функціях".

"У військових функціях президенту треба віддати все в даному випадку. І він повинен бути сильним головнокомандувачем. Питання в тому, що дуалізм влади руйнує, тому що він породжує і корупцію і погану відповідальність чиновників і призначення кадрів за принципом "свій, хоч і слабкий, але відданий". Порошенко частина цієї історії. У моєму розумінні президент має бути візіонером", - сказав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини між Коломойським і Тимошенко були, є і будуть. Навіть якщо президентом стане Зеленський - Рахманін

У лютому однопартієць Арсена Авакова, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що не йтиме у президенти. Натомість у "Народному фронті" заявили, що партія візьме участь у парламентських виборах восени.