Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ФСБ призначила психіатричну експертизу всім 24 українським морякам ("hromadske.ua")

21:12 21-03-2019


Редакционная строка

21.03.2019

 Слідче управління Федеральної служби безпеки Росії призначило комплексу психологічно-психіатричну експертизу всім 24 українським морякам, яких утримують у СІЗО Москви після нападу та захоплення в Керченській протоці.

Експертизи мають почати проводити з початку наступного тижня (25 березня), зазначив координатор адвокатів українських моряків Микола Полозов.

Їх проводитиме Національний медичний дослідницький центр психіатрії та наркології імені Сербського.

Полозов вказав, що проведення експертиз є незаконним і порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції від 1949 року — «і принижує честь і гідність військовополонених».

Нагадаємо, зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли до СІЗО Москви.