Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Бойовики зривають відкриття КПВВ "Золоте" - СЦКК ("Українська правда")

19:26 23-03-2019


Редакционная строка

23.03.2019

Дії російської окупаційної адміністрації на території окупованої частини Луганській області унеможливлюють відкриття КПВВ "Золоте". 

Про це 23 березня повідомили у прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил з посиланням на українську сторону СЦКК.

"Українська сторона СЦКК звернулася до СММ ОБСЄ з питання співпраці та отримання додаткових гарантій безпеки, дотримання режиму припинення вогню від окупаційної адміністрації РФ на окупованих територіях, та забезпечення присутності дзеркальних патрулів СММ ОБСЄ у вказаному районі", - повідомили в СЦКК.

Однак представники окупантів "не змогли надати гарантії безпеки, посилаючись на поточну ситуацію з безпеки". 

 

"Російська окупаційна адміністрація навмисно блокує питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні", - заявили в СЦКК. 

Нагадаємо,

  • Раніше представник України в ТКГ у Мінську Євген Марчук заявив, що  контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" у Луганській області має розпочати роботу 24 березня.
  • Українська сторона спланувала заходи, спрямовані на відкриття та введення в експлуатацію КПВВ, підготувала відповідні документи та пройшла необхідні процедури щодо будівництва, обладнання та підготовки до відкриття об’єкту. 
  • 22 березня ЗСУ надали гарантії щодо дотримання режиму припинення вогню під час проведення відкриття та подальшого функціонування КПВВ в районі н.п. Золоте.
  • Домовленості сторін про відкриття КПВВ передбачалися у Мінських угодахвід 21 вересня 2016 року. Відповідно до угод, українські сили та бойовики після тижня "тиші" мали відвести озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках - у районах н.п. Станиця Луганська, Золоте і Петровське.
  • Відкрити пункт пропуску у Золотому мали після розведення військ, але цього не сталося.
  • Пункт "Золоте" з українського боку почав роботу 31 березня 2016 року, бойовики так і не відкрили свій бік для перетину лінії розмежування.

 

Українська правда