Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Екс-міністру оборони та його спільникам оголосили підозру у розкраданні $24 млн ("gazeta.ua")

16:41 25-03-2019


Редакционная строка

23.03.2019

 

 

 

 

Екс-міністру оборони та його спільникам оголосили підозру у розкраданні $24 млн
Дмитро Саламатін очолював Міноборони у 2012 році Фото: vaodesa.mil.gov.ua

 

 

 

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишнім керівникам Укрспецекспорту, ідин із яких - екс-міністр оборони Дмитро Саламатін.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Повідомлено про підозру колишнім керівникам ДК "Укрспецекспорт", які упродовж 2010-2012 років шляхом зловживання своїм службовим становищем через укладання угоди про співробітництво з іноземною компанією зареєстрованою в Об'єднаних Арабських Еміратах, з метою виключно забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин та протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт та надання послуг ДК "Укрспецекспорт" по зовнішньоекономічних контрактах, заволоділи грошовими коштами на суму 23 870 458 доларів, що згідно офіційного курсу НБУ на час вчинення злочину становить 190 062 578 грн", - ідеться у повідомленні.

Вказані особи переховуються від правоохоронних органів, тому їх оголосили у розшук.

"У період реалізації злочинного плану по заволодінню вказаними грошовими коштами, один із підозрюваних - колишній керівник ДК "Укрспецекспорт" - був призначений на посаду керівника ДК "Укроборонпром", а у подальшому - міністром оборони України", - додала Сарган.

У 2010-2011 роках Укрспецекспорт очолював Дмитро Саламатін. У 2011 році він був призначений гендиректором Укроборонпрому, а у 2012 році - міністром оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка звинуватили в криміналі Марчука і Гриценка

У січні 2019 року колишньому міністру оборони Дмитру Саламатіну оголосили підозру в участі у складі злочинної організації екс-президента Віктора Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах через зловживання службовим становищем та у вчиненні державної зради.