Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Схеми" VS Кононенко: журналісти передали записи розмов НАБУ ("rubryka.com")

21:10 29-03-2019


Редакционная строка

29.03.2019

Журналісти програми “Схеми” заявили, що не бояться позову найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка через своє розслідування та заявили, що передали записи розмов детективам НАБУ.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

“Ми не боїмося суду, оскільки впевнені у правдивості викладених у розслідуванні фактів, які були ретельно перевірені нашою редакцією”, – повідомила головний редактор “Схем” Наталка Седлецька.

Журналісти зазначають, що НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів “Запоріжжяобленерго”, у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову.

“За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку”, – йдеться у повідомленні.

Також у редакції заявили, що зробили все можливо, щоб отримати коментар від Кононенка.

“Ми зробили все можливе, щоб отримати його офіційну позицію до виходу матеріалу в ефір. Телефонували йому на мобільний, відправляли повідомлення з запитаннями у месенджер Телеграм, які він прочитав, відправили письмовий запит. Більше того, два дні поспіль їздили до депутата під офіс,просили передати наше прохання про зустріч”, – розповіла Седлецька.

За її словами, у запиті журналісти чітко зазначили час виходу передачі

“Але Кононенко не скористався можливістю надати коментарі до ефіру. Його прес-служба надіслала письмову відповідь не по суті поставлених нами запитань, а лише повідомила, що він готовий з нами зустрітися наступного тижня. Це його вибір, і наступного тижня ми обов’язково поїдемо до Кононенка на інтерв’ю, якщо він сам, звісно, не передумає”, – додала журналістка.