Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Митрополит Епіфаній закликав створити Національний пантеон ("gazeta.ua")

21:40 03-04-2019


Редакционная строка

03.04.2019

 

 

 

Митрополит Епіфаній закликав створити Національний пантеон
Голова ПЦУ зустрівся з ініціативною групою. Фото: Укрінформ

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що герої України заслуговують на масштабне вшанування.

На зустрічі з ініціативною групою "Стіна пам'яті" він заявив, що потрібен масштабний проект вшанування загиблих, передає ТСН.

"Стіна пам'яті" – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам'яті з собором та музейним комплексом, адже пам'ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам'ять буде не повною", – зазначив владика.

Він закликав брати приклад з інших країн, зокрема Польщі, де провели велику роботу зі збереження пам'яті національних героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священики УПЦ МП проповідували в Україні ідеї "русского мира" - Епіфаній

За повідомленням прес-служби ПЦУ, на зустріч із митрополитом Київським і всієї України прийшли заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, колишній командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук, директор Національного військово-історичного музею при Міноборони Андрій Іллєнко та громадський діяч і волонтер Юлія Кононенко.

Митрополит ПЦУ Епіфаній призначив заступників голови управління зовнішніх церковних зв'язків. Ними стали архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, повідомляють на сторінці Православної церкви України у Facebook.