Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

і Харків прощається з Яною Червоною ("gazeta.ua")

14:13 04-04-2019


Редакционная строка

04.04.2019

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ?????° ?§?µ?????????°

?? ???°?????????? ?????????°?????????? ???· ?·?°?????±?»???? ???° ???????±?°???? ?????»?µ???µ?????????µ?? ???????? ?§?µ????????????

У Харкові біля пам'ятника Тарасу Шевченку проходить церемонія прощання з військовослужбовцем Збройних Сил України та волонтеркою Яною Червоною, позивний "Відьма", яка загинула на Донбасі.

Фото з церемонії опубліковано на Twitter сторінці "IT Sector Харків".

"Зараз біля пам'ятника Шевченку проходить прощання із загиблою волонтеркою та військовою Яною Червоною. Вічна пам'ять", - йдеться у підписі до фото.

Проводити волонтерку прийшло багато людей. Харків'яни і побратими загиблої несуть квіти до її гробу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яна Червона перед загибеллю залишила моторошне послання бойовикам

2 квітня на Донбасі в результаті обстрілу позицій українських військ з боку окупантів загинули двоє військових - Яна Червона і Олександр Мілютін. Російські війська обстріляли воїнів ЗСУ гаубицями 152-мм калібру в районі населених пунктів Новозванівка-Попасна.

Яна Червона відбувала службу в зоні ООС з осені 2016 року як кулеметниця. До цього вона активно підтримувала майданівський рух у Харкові, була членом місцевої "Самооборони". З початком військового конфлікту на сході України стала волонтером і збирала допомогу для бійців на фронті. Згодом вона вирішила сама підписати контракт зі Збройними силами і піти служити. В Яни Червоної залишився чоловік і двоє дітей.