Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У НАТО погодили пакет заходів на підтримку України та Грузії у Чорному морі -подробиці. ("5.ua")

22:14 04-04-2019

Йдеться зокрема про навчання Військово-морських сил та сил Берегової охорони, візити до портів та розвідку


Редакционная строка

04.04.2019

 

Країни-учасники НАТО погодили новий пакет підтримки України й Грузії в Чорному морі на тлі російської агресії з метою посилення безпеки в регіоні. Про таке заявив на прес-конференції в Вашингтоні генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "Укрінформ".

"Ми обговорили, що можемо більше зробити для посилення нашої безпеки в регіоні Чорного моря. Ми погодили пакет заходів щодо поліпшення нашої обізнаності про ситуацію, а також посилення нашої підтримки як для Грузії, так і для України", – заявив він.

За словами Столтенберга, ці кроки включатимуть розвідку, візити коралів Альянсу, обмін інформацією. Йдеться, в тому числі, про "навчання Військово-морських сил та сил Берегової охорони, візити до портів, а також тренування та обмін інформацією".

Генсек НАТО наголосив, все базуватиметься на "вже досягнутій тісній взаємодії".

Разом із тим він поінформував, що прямо зараз група кораблів НАТО проводить патрулювання в Чорному морі та залучена до навчань з українськими кораблями.

"Отже, ми посилимо наш фокус уваги та нашу присутність у цьому життєво важливому регіоні", – підкреслив Столтенберг.

 

Крім того, він попередив Москву про необхідність звільнення українських моряків: "Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків та кораблі, які вона захопила минулого року біля Азовського моря"