Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна закликала ОБСЄ забезпечити дистанційний моніторинг ситуації в Криму (".unn.com.ua")

21:27 05-04-2019


Редакционная строка

05.04.2019

 

Україна закликала ОБСЄ забезпечити дистанційний моніторинг ситуації в Криму

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Україна закликала ОБСЄ забезпечити дистанційний моніторинг ситуації з правами людини в окупованому Криму, як це роблять інші організації. Про це йдеться в заяві делегації України у відповідь на доповідь спецпредставника діючого голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка і Голови СММ ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана, яка була виголошена Постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні Ігорем Прокопчуком на 1224-му засіданні Постійної ради ОБСЄ 4 квітня, передає УНН.

"Хоча російська окупаційна адміністрація, як і раніше відмовляє в доступі спостерігачам (СММ ОБСЄ - ред.) на півострів, вона не повинна бути перешкодою для запуску дистанційного моніторингу ситуації з правами людини і основними свободами в Криму, як це практикується іншими міжнародними організаціями та їх місіями в рамках мандатів. Наші заклики в цьому відношенні не слід ігнорувати", - заявив Прокопчук.

Він зауважив, що Україна вітає відвідування моніторингової місії пунктів пропуску між Чонгаром, Каланчаком, Чаплинкою і окупованим Росією півостровом, де "Місія спостерігала спокійні ситуації".

"Але ми закликаємо СММ використовувати ці відвідування для спілкування з жертвами, свідками, родичами жертв, юристами, неурядовими організаціями та незалежними засобами масової інформації, чиє становище під гнітом російської окупаційної адміністрації в Криму регулярно стає предметом пильної уваги Постійної ради і міжнародних форумів", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, підконтрольний РФ мировий суд Білогірського району Криму 4 квітня засудив 16-річного кримського татарина Абдурамана Абдувелієва до шести місяців обмеження волі за статтею 329 Кримінального кодексу Росії ("Наруга над державним гербом Росії або державним прапором Росії").

Джерело: УНН