Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський окреслив своє бачення припинення війни на Донбасі ("gazeta.ua")

09:57 10-04-2019


Редакционная строка

10.04.2019

 

 

 

 

Зеленський окреслив своє бачення припинення війни на Донбасі
Зеленського у першому турі підтримали 30.24% виборців. Фото: rbc.ua

 

 

 

Кандидат у президенти Володимир Зеленський стверджує, що у випадку його обрання не буде жертвувати територіями і людьми.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Усі розуміють, що зараз найголовніше завдання - не просто зупинити війну, а зробити перші кроки і припинити стрілянину, щоб наші хлопці перестали гинути. Що ми можемо для цього зробити? Продовжувати Мінські домовленості, але при цьому реформувати мінський формат. У нас війна з Росією, тому однозначно потрібно говорити з Росією. Має бути організований дипломатичний формат переговорів із РФ у присутності західних представників.

Повинна бути розпочата серйозна інформаційна війна, в якій ми повинні стати переможцями. Ми зобов'язані достукатися до кожної людини, яка живе на сході, на окупованих територіях, і пояснити, що ми всі - українці. Не просто простягати руку і обіцяти, а відновити відносини, почати платити пенсії людям, які живуть там, говорити, що вам просто запудрили мізки, що це все наслідки інформаційної війни, що ми вас чекаємо і любимо, усіх переможемо і скоро про все домовимося, стрілянина закінчиться, а всі окуповані території повернуться до складу України.

Ми ніколи не будемо жертвувати територіями і людьми, цілісність України повинна бути константою. Адже це не тільки в Конституції країни, це в серці кожного громадянина - я переконаний в цьому", - сказав Зеленський.

Першим етапом має стати припинення вогню, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до військових

Служба безпеки України отримала звернення центру "Миротворець" про фінансування виборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського з боку російських спецслужб. Головне слідче управління вивчатиме це питання.