Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Що обіцяють кандидати Порошенко та Зеленський: порівняння програм ("24tv.ua")

10:36 10-04-2019


Редакционная строка

10.04.2019

?????»?????????? ???µ?»?µ????????????

Програма Петра Порошенка описує все, що він уже зробив, і обіцяє продовжувати цей курс. Обіцянки ж Володимира Зеленського повторюють заяви його персонажа Василя Голобородька у серіалі "Слуга народу".

Зовнішня політика

Чинний президент Петро Порошенко обіцяє вступити до НАТО І ЄС, зокрема вже у 2023 році подати заявку до Євросоюзу і отримати план дій щодо членства в Альянсі. Водночас Володимир Зеленський згадує лише про НАТО і стандарти для армії. Про євроінтеграцію не говорить нічого. Також було озвучено ідею референдуму для вступу в НАТО.

Читайте також: Хто такий Петро Порошенко: що відомо про кандидата у президенти

Обоє кандидатів обіцяють повернути Крим і Донбас. Якщо чинний гарант хоче тиснути на Росію санкціями і підтримкою міжнародної спільноти, Зеленський хоче витребувати гарантії безпеки у Будапештському форматі, але обіцяє не йти на поступки у переговорах.

Модернізувати армію хоче Петро Порошенко і особливо збирається звернути увагу на протиповітряну і протиракетну оборону. Зеленський ж обіцяє набирати в армію лише за контрактом. 

Обіцянки кандидатів у президенти в зовнішній політиці
Обіцянки кандидатів у зовнішній політиці та безпеці

Внутрішня політика

У внутрішній політиці кандидати обіцяють теж різне. Петро Порошенко збирається продовжувати децентралізацію і нарешті запустити Антикорупційний суд.

Володимир Зеленський внутрішній політиці присвятив більшу частину своєї програми. Він хоче вирішувати всі питання референдумами і закріпити це законодавчо, вибори до парламенту пропонує проводити за відкрити списками. Обіцяє ремонтувати дороги і збудувати аеропорти у кожному обласному центрі, а всі державні послуги перевести в онлайн.

Що обіцяють кандидати у президенти
Обіцянки кандидатів у внутрішній політиці

Соціальна політика 

Чинний гарант обіцяє підвищити пенсії і виплати багатодітним сім'ям, завершити медичну реформу. Особливо акцентує на змінах у сільській медицині. Зеленський натомість обіцяє накопичувальну систему пенсій, страхову медицину.

Читайте також: Зеленський іде в президенти України: що варто знати про кандидата

З нововведень, які пропонує кандидат-шоумен – освітній ваучер для талановитих учнів у школі та економічний паспорт. Кожен громадянин отримуватиме на рахунок кошти від продажу державою землі і корисних копалин.

Що обіцяють кандидати в президенти у соціальній політиці
Обіцянки кандидатів у соціальній політиці