Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Вступ в НАТО: Порошенко затвердив план ("gazeta.ua")

09:43 21-04-2019


Редакционная строка

21.04.2019

 

 

Вступ в НАТО: Порошенко затвердив план
Зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Євросоюзу і НАТО, набули чинності 21 лютого торік, фото: ТСН

Президент Петро Порошенко підписав указ "Питання європейської та євроатлантичної інтеграції", в якому затвердив План заходів з реалізації стратегічного курсу України.

Про це повідомила його прес-служба в суботу, 20 квітня.

"Глава держави затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору з метою забезпечення незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, згідно з частиною третьою ст.102 Конституції України", – йдеться в повідомленні.

Згідно з указом, Кабінету міністрів пропонується забезпечити виконання разом із відповідними державними органами Плану заходів, затвердженого цим указом, та щоквартально інформувати президента України про хід виконання, а також звітувати про виконання плану у встановлені терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидких вступів до НАТО не буває

Водночас секретарю Ради нацбезпеки і оборони України доручено забезпечити розгляд на засіданні РНБО в травні 2019 року питання щодо проведення окремих оглядів, включених до комплексного огляду сектору безпеки і подати за підсумками консультацій з представниками НАТО та держав-членів Альянсу у другому півріччі 2019-го на розгляд президенту України проекти законів про охорону секретної інформації та про розвідку.

Указ набув чинності з дня його опублікування.

21 лютого торік набули чинності зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО. Їх ініціював президент Порошенко, а Верховна Рада підтримала 7 лютого голосами 334 народних депутатів за необхідних 300.