Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Україні почали масово засаджувати зруйновані ліси ("gazeta.ua")

10:28 27-04-2019


Редакционная строка

27.04.2019

 

В Україні почали масово засаджувати зруйновані ліси
З початку 2019 року в Україні вже висаджено 23,8 тисячі гектарів лісу Фото: zakarpatlis.gov.ua

 

Після багатьох пожеж та масових вирубок дерев в Україні взялся насаджувати масово дерева. В рамках лісокультурної кампанії з початку 2019 року в Україні вже висаджено 23,8 тисячі гектарів лісу. Всього до кінця року планується висадити понад 38 тисяч гектарів.

Про це звітують у Державному агентстві лісових ресурсів України.

"В Україні тривають роботи з відновлення лісів на місцях торішніх суцільних зрубів. За рахунок розведення лісів створено 1,3 тисячі гектарів нових насаджень", - йдеться в повідомленні.

Останнім часом в природно-заповідний фонд внесли 55 тисяч гектарів нових лісів. Зокрема, на Львівщині створили нову природоохоронну установу - національний природний парк "Бойківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній області горить ліс

В рамках відтворення лісу на місці суцільної вирубки має відбутися протягом двох років. Такий період необхідний для підготовки ґрунту і впровадження інших заходів для висадки лісу або сприяння його природному поновленню. Найбільш сприятливі погодні умови для відтворення лісів - навесні і восени.

Таким чином, відтворення лісів в 2019 році відбувається, в більшості, на місцях суцільних зрубів 2018 року.

На Чутівщині провели акцію з озеленення району. Загалом 6 тис. саджанців шпилькових і листяних дерев роздали безкоштовно.

До озеленення долучилися сільські та селищні ради, навчальні заклади, Чутівське комунальне підприємство, районна лікарня, управління поліції. Усі підприємства, установи, організації отримали саджанці липи, берези та ялини безкоштовно. Найбільше дерев узяла районна організація товариства рибалок - 2 тис. беріз. Майже тисячу саджанців різних порід отримали приватні особи - мешканці району.