Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у ВР ("Інтерфакс-Україна")

12:10 17-05-2019


Редакционная строка

17.05.2019

Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у ВР

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на ранковому пленарному засіданні в п'ятницю оголосив про припинення діяльності парламентської коаліції "Європейська Україна".

"Сумна новина. З огляду на заяву голови депутатської фракції політичної партії "Народний фронт" про вихід фракції з коаліції та у зв'язку з цим припинення діяльності коаліції повідомляю, що сьогодні коаліція депутатських фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді VIII скликання припинила свою діяльність. І давайте визнаємо: це була хороша коаліція. Вітаю, колеги, усіх зі спільною роботою", - оголосив Парубій з трибуни парламенту.

Згідно із законодавством, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі якщо її не буде створено, президент має право оголосити про розпуск парламенту та призначити дострокові вибори.

Коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" було створено 27 листопада 2014 року. До її складу увійшли фракції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка, "Батьківщини" (загалом у складі були 302 депутати).

Пізніше фракції "Самопоміч", Радикальної партії та "Батьківщини" заявили про вихід із коаліції.