Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зеленський опублікував декларацію: вілла в Італії, 5 готельних номерів у Грузії і 3 винаходи ("Аргумент")

14:38 20-05-2019


Редакционная строка

20.05.2019

 

20 травня президент Володимир Зеленський опублікував декларацію про доходи за 2018 рік, де вказав віллу в Італії за майже 89 мільйонів гривень та 5 готельних номерів у Грузії.

Про це свідчать дані Національного агентства із запобігання корупції.

Зеленський задекларував кілька квартир у Києві, квартиру дружини в Криму на майже 130 кв.м. та низку нерухомості за кордоном.

Зокрема, у президента з дружиною Оленою є квартира у Великій Британії площею 91 кв.м. та житловий будинок в Італії площею 413 кв.м. Будинок Зеленські придбали у 2015 році за 88,6 млн гривень, а квартира у Британії їм коштувала більше 42 млн грн.

У декларації за 2017 рік Зеленський не вказував італійського маєтку.

Також подружжя вказало 5 об'єктів незавершеного будівництва – готельних номерів у Грузії. 

Він з дружиною є кінцевим бенефеціаром ТОВ "КІНОКВАРТАЛ", ТОВ "СТУДІЯ КВАРТАЛ - 95", ТОВ "ЗЕЛАРІ ФІШ", Aldorante Limited (зареєстрована в Кіпрі), Vilhar Holdings Limited (зареєстрована в Кіпрі), Film Heritage inc (зареєстрована в Белізі), San Tommaso S.R.L. (зареєстрована в Італії).

У порівннянні з 2017 роком, з переліку компаній зникла Megiritano Ventures Ltd, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Торік за основним місцем роботи ("Квартал 95") Зеленський заробив 4,2 млн гривень. Крім цього президент задекларував ще 376 тисяч гривень доходу.

Дружина президента торік заробила 4,9 мільйонів гривень.

Серед іншого у подружжя є по кілька коштовних годинників марок Roleх, Piaget, Bovet, BREGUET, Tag Heuer; автомобілі - LAND ROVER, MERCEDES-BENZ. Торік у дружини Зеленського був ще й BMW.

Зеленський задекларував 3 винаходи, 3 – корисні моделі, більш ніж 30 - торгових марок чи комерційних найменувань.

Нагадаємо, що 5 квітня рух "Чесно" закликав кандидата у президенти Володимира Зеленського оприлюднити декларацію за минулий рік, однак у Зеленського відмовилися.

Актор Володимир Зеленський як кандидат у президенти декларував свої доходи за 2017 рік, адже виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року, а обов’язковим є декларування статків за попередній рік.

«Аргумент»