Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У СІЗО окупанти безпідставно утримують близько 100 кримських татар ("Аргумент")

10:14 31-05-2019


Редакционная строка

31.05.2019

 

 У березні цього року в Криму відбулися наймасовіші від 2014 року затримання кримських татар

Близько сотні кримських татар перебувають у російських СІЗО за надуманими обвинуваченнями, зазначає 5 канал. Про це кажуть активісти правозахисної ініціативи "Кримська солідарність", яка допомагає незаконно затриманим та ув'язненим громадянам України.

Нині вони чекають судового розгляду за звинуваченнями у зв'язках із "Хізб ут-Тахрір", міжнародною ісламістською організацією, яка є дозволеною в Україні та світі, але від 2003 року вважається терористичною – в Росії.

У березні цього року в Криму відбулися наймасовіші від 2014 року затримання кримських татар. За ґратами опинилося 24 особи, місце перебування ще одного чоловіка, якого розшукують окупаційні спецслужби, – невідоме.

Окупаційна влада Криму висуває їм звинувачення в тероризмі, майже відразу після затримання вони були доправлені до СІЗО Ростова-на-Дону. Адвокати декількох із затриманих та представники родин приїхали до столиці, щоб розповісти, що відбувається із затриманими зараз та в якому вони стані.

"Ремзі постійно відчував тиск на себе саме через свою активність. Увірвавшись о 6 годині ранку у взутті в наш будинок, налякавши сплячих дітей і моїх літніх людей, силовики почували себе абсолютно безкарними", – розповідає дружина заарештованого журналіста Ремзі Бекірова Халіде Бекірова.

"На всіх судах, наші підзахисні кажуть, про те, що вони є громадянами України, вони говорять про те, що вони є політичними в'язнями. Згідно з четвертою Женевською конвенцією всі громадяни Криму, які знаходяться на території Криму, їх заборонено вивозити за територію Криму", – пояснює адвокат активіста Сейрана Муртази Айдер Азаматов.

«Аргумент»