Президент України Володимир Зеленський завдає перший нищівний удар по бізнес-партнеру Порошенка Ренату Ахметову. Справа в тому, що скандальну аферу Роттердам + скасують назавжди. 

На сайті "Роттердам+" сказано, що для експорту 2017р. було спалено близько 2,5 млн тон вугілля марки Г. Саме по цій напрацьованій схемі Ахметов і Порошенко заробили мільярди. Тому маємо:

1) необгрунтованість імпортного паритету для вугілля марки Г;

2) врахування неіснуючої доставки із Роттердаму;

3) невідповідність якості вугілля параметрам індексу АРІ2 (порт Роттердаму).

Отже, у тариф на електроенергію закладається ціна вугілля завищена на 25%-35% у порівнянні із справедливою ринковою вартістю вугілля такої якості.

Президент України чітко вирішив стерти з лиця землі олігархію і монополію в країні і почати із Ахметова. Адже через нахабну аферу страшного удару було завдано по Україні та українцях в цілому.

 

 
Петро Порошенко та Рінат Ахметов
Петро Порошенко та Рінат Ахметов
 

Варто нагадати, що 5 років поспіль Ахметов завдав удару по кожній українській родині з допомогою простої афери Роттердам +. Суть її полягає в тому, що Порошенко і Ахметов купували вугілля в "ДНР", а продавали його Україні як вугілля з Ротердаму.

Менше, ніж через місяць афера "Роттердам +" зникне назавжди. Про це повідомив новий глава РНБО Олександр Данилюк під час брифінгу телеканалу ZIK.

 

"З 1 липня ця схема заробітку просто зникає. Вона не просто зникає, для цього були прийняті відповідні рішення", - заявив Данилюк.
 
Олександр Данилюк
Олександр Данилюк
 
Якщо це рішення набуде чинності, всі ті, від кого залежить впровадження ринку, мають ряд ризиків. І щоб зменшити негативний вплив на українців і економіку країни, треба працювати цілодобово і нести відповідальність.
 
Нагадаємо, рекламний бігборд уряду Гройсмана викликав шквал іронії і спровокував гучний скандал.
 
Володимир Гройсман
Володимир Гройсман
 

Як повідомляв раніше Знай.uа українцям показали зарплати працівників Кабінету Міністрів за грудень 2018 року. І українським пенсіонерам такі суми не снилися навіть за кілька років.

Також портал Знай.uа інформував про те, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду закликав українців займатися любов'ю, а "про документи подбає Мін'юст".