Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Денісова вимагає від РФ надати інформацію про затриманих кримських татар ("Слово і діло")

09:04 11-06-2019


Редакционная строка

11.06.2019

                                                              ???µ???????????° ?·???µ???????»?°???? ???? ?????????????????????? ?????±?????????µ???° ?· ?????????????? ?????????????? ?·?°?±?µ?·???µ???µ?????? ?????°?? ?·?°?????????°?????? 10 ???µ???????? ?????????????????? ???°???°?? ?? ???°???°???? ?????????????°?????? ?????? ?????????µ ???? ???????????°??????.

Уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісовазвернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з вимогою сприяти забезпеченню прав затриманих 10 червня кримських татар і надати інформацію про місце їх утримання.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у її дописі на Facebook.

Денісова зазначила, що на вечір 10 червня було призначено «суди», які мали обрати запобіжні заходи громадянам України.

«Вже традиційно, зранку до будинків кримських татар вдерлися представники так званих правоохоронних структур окупаційної влади. Після обшуків було затримано громадян України. Сьогодні у Сімферополі «суди» обиратимуть їм міру запобіжного заходу», - написала вона.

Денісова також повідомила, що у дружини одного із затриманих після пережитого стресу на сьомому місяці вагітності розпочалися передчасні пологи.

«Я невідкладно звернулася до Уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової сприяти забезпеченню прав затриманих та надати мені інформацію про місце утримання громадян України», - наголосила український омбудсмен.

Нагадаємо, 10 червня після обшуків в будинках кримських татар в окупованих Алуштинському, Білогірському і Сімферопольському районах затримано вісім осіб.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вимагає найшвидшого звільнення затриманих кримських татар в окупованому Криму.