Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Затримання кримских татар : Украъна закликаэ посилити санкцыъ проти РФ ("prm.u")

20:46 11-06-2019


Редакционная строка

11.06.2019

Міністерство закордонних справ України закликає посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Росію з метою припинення порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України і прискорення деокупації.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Новими каральними акціями на окупованому півострові щодо кримських татар, заявляє МЗС, Росія фактично реагує на слухання, що проходять зараз у Міжнародному суді ООН.

МЗС закликає посилити політичний, економічний і санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України і прискорення деокупації АР Крим і Севастополь.

У заяві сказано, що РФ повинна виконати в повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 і 22 грудня 2018. А також наказ Міжнародного суду ООН щодо заходів в рамках позову проти РФ про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо, після обшуків в будинках кримських татар в окупованих Алуштинському, Білогірському і Сімферопольському районах затримано вісім чоловіків.