Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росіяни відібрали головний храм ПЦУ у Криму ("gazeta.ua")

15:07 30-06-2019


Редакционная строка

30.06.2019

 

Автор: Радіо Свобода
Кримська єпархія ПЦУ також має сплатити судові збори на суму в 12 тисяч рублів - майже 5 тисяч грн
Кримська єпархія ПЦУ також має сплатити судові збори на суму в 12 тисяч рублів - майже 5 тисяч грн

Головний храм Кримської єпархії Православної церкви України збирається відібрати російська влада у Криму. Суд передав кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі у юрисдикцію так званого міністерства майна анексованого півострова.

Кримська єпархія ПЦУ також має сплатити судові збори на суму в 12 тисяч рублів - майже 5 тисяч грн, повідомляє Радіо Свобода.

У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до єпархії покинути будівлю кафедрального собору закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла до ПЦУ. Окрім того, окупанти вимагали у глави єпархії визнати Крим російським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський патріархат створив власний синод

Представник Кримської єпархії в Європейському суді з прав людини Сергій Заєць пояснив, що рішення фактично означає ліквідацію управління Кримської єпархії УПЦ. Він зазначив, що формальним приводом для судового позову стала "надумана заборгованість за оренду на суму в 1 гривню".

Ще до рішення суду російська влада почала ремонт у храмі, через який частину будівлі затопило.

Глава Української греко-католицької церкви Святослав поїде в Рим, щоб обговорити з Папою Римським Франциском питання отримання статусу патріархату.