Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Розгром Росії: ОБСЄ ухвалили резолюцію проти проекту “Північний потік – 2” та інші правки ("informnapalm.org")

20:38 07-07-2019


Редакционная строка

07.07.2019

 

 
 

Сьогодні, 7 липня, Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ прийняв резолюцію проти проектів “Північний потік – 2” і “Турецький потік”.
Документ був схвалений з урахуванням поправок, внесених парламентаріями США спільно з представниками Канади і Литви.

Маленька політична пермога в ОБСЄ

Поправку литовського парламентарія Рути Мілюте про включення в резолюцію пункту «Енергетична безпека в регіоні ОБСЄ» запропонувала делегація США.

 

 

@oscepa General Committee on Political Affairs and Security has voted on draft resolution on “Energy security in the OSCE area” sponsored by Lithuanian delegation. Adopted by 39 votes ?

 

«Мова йде про зростання опори на одне джерело енергоресурсів. Друзі з Центральної та Східної Європи можуть постраждати від цього », – сказав американський конгресмен Лі Зелдін. Він пояснив, що «Турецький потік» підвищує здатність Росії впливати на інші країни, що може мати негативні наслідки.

«Ми думаємо, що демократичні інститути не можуть бути заручниками енергопостачань, пов’язаних з «Північним потоком-2» і «Турецьким потоком», – зазначив Зелдін.

Трансляція цього засідання велась сьогодні на YouTube-каналі ПА ОБСЄ. Бажаючі можуть переглянути його повністю в оригіналі.

Довідково

Проект газопроводу “Північний потік – 2” планується побудувати по дну Балтійського моря, з’єднавши постачальників в Росії зі споживачами в Європі в обхід України. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу має скласти 55 млрд куб.м газу на рік.

Проект газопроводу “Турецький потік” – це дві нитки загальною потужністю 31,5 млрд куб. м газу в рік, які тягнуться з Краснодарського краю Росії по дну Чорного моря в європейську частину Туреччини. Початок експлуатації заплановано на 1 січня 2020 року.

Які ще перемоги для України були на ПА ОБСЄ

Народний депутат України, заступник голови Комітету у закордонних справах у Верховній Раді України Віктор Вовк повідомив з полів ПА ОБСЄ, що Гуманітарний комітет ПА ОБСЄ попри спротив росіян більшістю голосів підтримав поправку української делегації до резолюції про активізацію протидії зростаючій дискримінації християн та представників релігійних меншин у деяких державах ОБСЄ. Поправка визначає, неприпустимість дискримінаційних практик, до яких  відноситься «пригноблення і свавільні дії щодо деяких конфесій та їхнього духовенства на окупованих територіях».

 
 
Viktor Vovk находится в городе Люксембург (город).

Захистили Православну Церкву України, протестантів і мусульман на окупованих Росією територіях

Щойно Гуманітарний комітет ПА ОБСЄ попри спротив росіян більшістю голосів підтримав мою та колег Острікової і Висоцького поправку до резолюції щодо активізації протидії зростаючій дискримінації християн та представників релігійних меншин у деяких державах ОБСЄ.

Поправка визначає, що до неприпустимих дискримінаційних практик відноситься «пригноблення і свавільні дії щодо деяких конфесій та їхнього духовенства на окупованих територіях».

Тож завдяки нашим зусиллям ситуація з ПЦУ, протестантами і мусульманами на окупованих територіях Криму і частини Донбасу буде під міжнародним контролем.

Команда Олег Ляшко послідовно захищає нашу українську православну церкву, а також представників релігійних меншин, в т.ч. на окупованих росіянами територіях.

Нет описания фото.
 

 

 
 

В свою чергу народний депутат України Сергій Висоцький з засідань ПА ОБСЄ також розповів про ще одну дипломатичну перемогу над росіянами.

Тільки що росіяни в ОБСЄ намагалася показати, як вони борються із неонацизмом та ксенофобією. Намагалися просунути відповідну резолюцію, в якій в тому числі засуджувалася процес декомунізації та ревізії радянської версії історії Другої Світової Війни. Довелося разом із литовською делегацією, США та Великобрттанією доводити, що саме Росія є ідеологічним наслідником не тільки Сталіна, але й Гітлера. Особливо коли справа стосується анексії чужих земель. Фактично ми сказали про те, що голосувати за таку резолюцію у виконанні Росії – все одно що серьйозно дослухатися до агітації людожера за вегетаріанство.
25 проти, 11 – за. Відшили їх“, – підкреслив Висоцький.

ільки що росіяни в ОБСЄ намагалася показати, як вони борються із неонацизмом та ксенофобією. Намагалися просунути відповідну резолюцію, в якій в тому числі засуджувалася процес декомунізації та ревізії радянської версії історії Другої Світової Війни. 
Довелося разом із литовською делегацією, США та Великобрттанією доводити, що саме Росія є ідеологічним наслідником не тільки Сталіна, але й Гітлера. Особливо коли справа стосується анексії чужих земель. Фактично ми сказали про те, що голосувати за таку резолюцію у виконанні Росії - все одно що серьйозно дослухатися до агітації людожера за вегетаріанство. 
25 проти, 11 - за. Відшили їх.