Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"У когось воля буде обмеженою" - Зеленський обіцяє перемогу над топ-корупцією ("gazeta.ua")

21:12 08-07-2019


Редакционная строка

08.07.2019

 

 

 

Президент Володимир Зеленський обіцяє перемогу над корупцією. Фото: president.gov.ua

 

 

 

Президент Володимир Зеленський має політичну волю для боротьби з топ-корупціонерами й анонсує роботу Вищого антикорупційного суду на 5 вересня.

Про це він заявив на саміті Україна-ЄС у Києві.

"Сьогодні ми говорили про здобутки останніх років. Це і безвізовий режим, і децентралізація, і прозорі державні закупівлі, однак з боку України це був тільки аперитив.

Найважливіші та найскладніші зміни, на які так втомилися чекати українці, у нас попереду. Найголовніше - це подолання корупції", - заявив він.

За словами Зеленського, "за короткий час, поки він на посаді, вже є певні здобутки".

"Розблоковано міжнародну співпрацю НАБУ з антикорупційними органами іноземних держав. Ще один позитивний крок - скасування електронного декларування для антикорупційних активістів.

Ми також готуємося до повноцінного запуску Вищого антикорупційного суду. Останнім бар'єром на шляху до цього була відсутність належного приміщення для цього органу. Це питання вирішене. 5 вересня суд почне розгляд справ щодо топ-корупції. До речі, у будівлі на проспекті Перемоги. Це звучить дуже символічно. Адже нас цікавить не боротьба з корупцією, а саме перемога над нею.

Нам потрібно перезавантажити всю антикорупційну систему. У тому числі, роботу НАЗК. Впевнений, що новий склад парламенту повністю розв'яже руки для придушення корупції", - заявив глава держави.

Зеленський сказав, що він радий підтримці ЄС.

"У попередні роки ми постійно чули, що для цього потрібна політична воля. У мене ця воля є. А от у когось, швидше за все, воля на певний строк буде обмеженою.

Я зараз нікого не лякаю, але знаю, як наші європейські партнери втомилися виділяти кошти на міфічну боротьбу з корупцією", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову РДА затримали на хабарі

Новий американський посол Вільям Тейлор заявив, що США допомагатимутьУкраїні у боротьбі з корупцією.