Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна закликала світову спільноту посилити тиск на Кремль через утиски світового конгресу українців в Росії (телеканал "Прямий")

09:40 12-07-2019


Редакционная строка

12.07.2019

 

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти рішення Генпрокуратури РФ визнати "небажаною" діяльність міжнародної неурядової організації Світового конгресу українців та закликає світову спільноту посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Зазначається, що таке рішення Гепрокуратури РФ "вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ".

В МЗС України вважають, що Світовий конгрес українців, який зареєстрований у Канаді, є загрозою для конституційного ладу і безпеки РФ, і в Росії це розуміють. Загрозою, адже діяльність організації спрямована на підтримку української ідентичності, надання допомоги військовим та цивільним громадянам, які постраждали унаслідок агресії РФ, на просвітницьку діяльність молоді та збереження пам’яті про жертви Голодомору.

В МЗС закликають світову спільноту розглядати рішення Генпрокуратури РФ "як чергове зухвале порушення фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим".

Зазначимо, що у четвер, 11 липня, Гепрокуратура РФ ухвалила рішення внести організацію "Світовий конгрес українців", що знаходиться в Канаді, у список міжнародних неурядових організацій, діяльність яких є небажаною на території РФ, адже "становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації".

Організація Світовий конгрес українців (Ukrainian World Congress) – це неприбуткове безпартійне об’єднання, яке налічує у собі 20 млн українців у 133 країнах світу, найбільша діаспора знаходиться у Росії.

Нагадаємо, п'ятий президент України Петро Порошенко закликав лідерів європейських країн подвоїти зусилля і тиск на Росію, щоб Москва звільнила українських заручників. А також, щоб Європа зберегла режим санкцій стосовно Росії до відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.