Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У РБ ООН запропонували Росії п`ять кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі (".unn.com.ua")

21:03 16-07-2019


Редакционная строка

16.07.2019

 

У РБ ООН запропонували Росії п`ять кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

КИЇВ. 16 липня. УНН. Україна під час засідання Собвеза ООН запропонувала Росії зробити п'ять простих кроків, які допоможуть полегшити жити цивільних в зоні конфлікту на Донбасі. Про це заявив у вівторок Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає кореспондент УНН.

"У мене немає рецепту політичного регулювання цього конфлікту. Різні ідеї і ініціативи пропонувалися. Але жодна з них не спрацювала. Люди як і раніше гинуть, угоду про припинення вогню не працює, гуманітарна ситуація погіршується", - сказав дипломат. За його словами, найкраще, що сьогодні може зробити Рада Безпеки ООН - це висловити співчуття і закликати сторони щось зробити.

"І це дуже прикро, особливо коли в цьому залі присутні сторони, і хоча одна з них робить вигляд, що вона не є стороною конфлікту", - зазначив Єльченко.

Він зазначив, що є прості кроки, які Росія може зробити, якщо хоче врегулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скористалася засіданням Радбезу ООН в своїх інтересах

"Давайте будемо практичними: я хотів би запропонувати дуже конкретні, прості заходи, які Росія могла б зробити, якщо Росія дійсно хоче внести свій внесок у врегулювання конфлікту і полегшити трохи жити цивільних осіб в зоні конфлікту.

По-перше, забезпечити припинення вогню, вивести важку зброю.

Друге - розблокувати процес обміну ув'язненими, в тому числі громадян України, затриманих російською окупаційною владою, забезпечити доступ до них з боку членів міжнародного Червоного Хреста, дозволити пошук зниклих без вести осіб.

Третє - звільнити беззастережно 24 українських військовослужбовця.

Четверте - вивести свої війська із зони роз'єднання і демонтувати всі свої фортифікаційні спорудження.

П'яте - домовитися про відкриття додаткових КПВВ. Це дуже короткий список, але давайте почнемо з чогось", - закликав він.

 

Джерело: УНН