Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Джемілєв прокоментував заяву Ердогана щодо Криму ("Укрінформ")

09:34 11-08-2019


Редакционная строка

11.08.2019

???¶?µ?????»???? ?????????????µ?????????°?? ?·?°?????? ???????????°???° ???????? ??????????

Заява президента Реджепа Таїпа Ердогана про те, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму, дуже важлива для кримських татар.

Про це сказав агентству «Анадолу» лідер кримських татар Мустафа Абдульджеміль Киримоглу (Мустафа Джемілєв - ред.), який супроводжував Президента України Володимира Зеленського в ході його візиту до Туреччини.

Він зазначив, що питання анексії Криму було одним з головних на порядку денному візиту Президента України до Туреччини.

«Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму, що Крим є українською територією, і Туреччина завжди поруч з кримськими татарами. Ця заява дуже важлива для нас», - сказав Киримоглу.

За його словами, після анексії Криму в Україні змінився підхід до кримських татар.

Читайте також: Зеленський готовий внести у Раду питання кримськотатарської автономії - Джемілєв

«Наше протистояння, відмова від визнання анексії і прихильність до України сильно подіяли на уряд і все українське суспільство в цілому. В Україні зросла повага до кримських татар», - сказав Киримоглу.

Як повідомляв Укрінформ, національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв взяв участь у візиті Президента України Володимира Зеленського 7-8 серпня в Турецьку Республіку.

В ході спільної прес-конференції Ердоган наголосив, що Туреччина завжди підтримувала незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Туреччина не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму, сказав він.