Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Заміна російському газу: три країни планують поставки палива в ЄС ("zrada.today")

10:58 12-08-2019


Редакционная строка

12.08.2019

 

 

 Ізраїль, Кіпр і Греція планують транспортувати до Європи природний газ зі східної частини Середземного моря.

Про це пише «Deutsche Welle».

Грецький міністр охорони навколишнього середовища та енергетики Костіс Хадзідакіс підтвердив тісну співпрацю трьох держав після зустрічі зі своїм кіпрським та ізраїльським колегою. Переговори завершилися в Афінах в середу, 7 серпня.

“Ми сподіваємося, що незабаром зможемо підписати відповідний договір”, – підкреслив ізраїльський міністр енергетики Юваль Штайніц. Він особливо відзначив значимість проєкту для Європи.

Кілька років тому на сході Середземного моря у ізраїльських берегів були виявлені великі запаси природного газу. Проєкт передбачає будівництво газопроводу для його транспортування спочатку на Кіпр, потім на грецький острів Крит і на материкову частину Греції. Учасники афінських переговорів допустили участь Єгипту в енергетичному проєкті.

Агентство dpa зазначає, що тристоронній проєкт може мати велике значення і в контексті прагнення Євросоюзу диверсифікувати поставки газу в Європу і стати більш незалежним у цьому питанні від Росії.

Нагадаємо, раніше глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що російська сторона затягує початок тристоронніх переговорів з Євросоюзом і Україною про транзит газу, щоб почати шантаж.