Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна буде купувати газ у Румунії ("gazeta.ua")

20:55 19-08-2019


Редакционная строка

19.08.2019

 

 

Україна буде купувати газ у Румунії
Україна буде імпортувати газ з Румунії. Фото: News

 

Україна буде імпортувати 1,5 млрд кубометрів газу з Румунії.

Як зазначається, Укртрансгаз і Молдовагаз, спільно з операторами ГТС інших країн, узгодили необхідні технічні рішення для створення нових імпортних потужностей на базі системи Трансбалканських трубопроводів по напрямку "південь-північ". Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

"Очікується, що вже 1 січня 2020 року буде створена постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік, незалежно від обсягів транзиту російського газу територією України. Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1- Орловка відбуватиметься магістральними газопроводами "Роздільна – Ізмаїл" та "Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл"", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": суд Фінляндії відхилив апеляцію екологів

Як зазначається, фахівці Укртрансгазу і Молдовагазу погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГВС "Гребеники" (Україна) та ГВС "Каушани" (Молдова) для роботи в реверсному режимі.

Голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що РФ доведеться укласти договір про транзит газу через Україну на 1,5-2 роки. Водночас Данилишин вважає, що для тиску на Україну у газових переговорах Росія може вдатися до військового загострення на Донбасі.