Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

США готові брати участь у переговорах у "Нормандському форматі" - Болтон ("Прямий")

09:08 28-08-2019


Редакционная строка

28.08.2019

Радник президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон підтвердив готовність США брати участь у переговорах "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це стало відомо з інтерв'ю Болтона "Радіо Свобода".

"Нормандський формат" може продовжуватися, якщо цього бажають сторони-учасники. Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, щоб рухатися вперед, то США і - я впевнений - Велика Британія - будуть раді прийняти в цьому участь. І питання до представників влади України – який шлях, на їхню думку, матиме більше переваг. Ми будемо раді їх підтримати", - сказав Болтон.

За його словами, участь США у переговорах щодо ситуції на сході України президент Зеленський може обговорити із президентом США Дональдом Трампом на зустрічі у Варшаві, куди обидва були запрошені з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Раніше помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон на зустрічі з секретарем Ради Національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександром Данилюком в Києві обговорив підтримку євроатлантичної інтеграції України та способи захисту промисловості країни від несумлінної поведінки Китаю.

Раніше "Прямий" повідомляв, що радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джон Болтон 27 серпня прибув з візитом до Києва.