Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Пристайко дав згоду на "формулу Штайнмаєра": подробиці (https://gazeta.ua)

17:15 18-09-2019


Редакционная строка

18.09.2019

 

 

 

 

Пристайко дав згоду на
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко: "Щоб провести вибори на окупованій частині Донбасу, спочатку треба створити необхідні умови безпеки". Фото: Уніан

 

 

 

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко погодився на "формулу Штайнмаєра", щоб врегулювати ситуацію на окупованій частині Донбасу.

"Ми домовилися про "формулу Штайнмаєра" на зустрічі радників 2 вересня. Закон про особливий статус вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів, а остаточно набуває чинності після рішення БДІПЛ ОБСЄ про визнання виборів чесними", - заявив Пристайко, пише "Європейська правда".

Вибори визнають такими, що відповідають стандартам ОБСЄ, коли всі партії та медіа матимуть доступ до них, наголосив міністр закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінські угоди - ганебні. Це часткова капітуляція" - нардеп Зеленського

"Щоб провести вибори на окупованій частині Донбасу, спочатку треба створити необхідні умови безпеки", - додав він.

Згода Пристайка на зустрічі 2 вересня була попередньою. Тобто йшлося про погодження тексту "формули Штайнмаєра", а не її офіційного затвердження з боку держави. Водночас Росія вимагає від України офіційного письмового підтвердження в якості умови для Нормандської зустрічі на найвищому рівні.

"Формула Штайнмаєра" передбачає надання Донбасу особливого статусу, місцеві вибори за стандартами ОБСЄ, після цього — виведення російських військ і встановлення контролю над кордоном.