Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


16.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Трамп вперше зустрінеться з Зеленським 25 вересня (https://hromadske.ua)

10:22 21-09-2019


Редакционная строка

21.09.2019

Президент США Дональд Трамп вперше зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським 25 вересня у межах Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Про це повідомив високопоставлений представник адміністрації президента США, передає «Радіо Свобода».

Видання «Дзеркало Тижня» з посиланням на джерело у дипломатичних колах повідомило, що запланована тривалість зустрічі — 45 хвилин.

«Проте зустріч може тривати і довше», — зазначив співрозмовник видання. За його словами, серед питань, які будуть обговорювати український та американський лідери — ситуація на Донбасі та залучення американських інвестицій в українську економіку.

Представник Білого дому повідомив, що під час зустрічі президенти поговорять про двостороннє співробітництво в галузі енергетики та торгівлі й реформу української економіки. Також Трамп хоче обговорити питання «спроб Китаю викрасти інтелектуальну власність» в Україні.

В Офісі президента України раніше підтвердили, що 23–26 вересня Зеленський здійснить робочий візит до США для участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Там він виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН, а також візьме участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку. Крім зустрічі з Трампом, у Зеленського заплановані зустрічі з лідерами української громади США, керівниками єврейських організацій США та представниками американських ділових кіл.

Нагадаємо, що 1 вересня Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезидентом США Майком Пенсом у Варшаві під час заходів, присвячених 80-им роковинам з початку Другої світової війни. Очікувалося, що у заходах також візьме участь Дональд Трамп і тоді мала відбутися перша зустріч із Зеленським. Однак Трамп скасував свій візит через наближення до США урагану «Доріан»

Зараз у США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського щодо розслідування стосовно сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який є одним з його головних суперників на майбутніх президентських виборах.

  • Один зі співробітників спецслужб, який працює в Білому домі, повідомив, що «Трамп зробив одному з іноземних глав держав тривожну пропозицію». За даними видання The Washington Post, Трамп нібито вимагав продовжити розслідування у справі української газодобувної компанії Burisma, де працював син Байдена.
  • У зв'язку з цим у Конгресі США три комітети Палати представників почали «масштабне розслідування» щодо можливих спроб президента Дональда Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані чинити тиск на українську владу, аби та сприяла переобранню Трампа на президентських виборах у 2020 році.
  • Голови комітетів Палати представників звернулися до Білого дому та Державного департаменту з проханням надати записи, пов’язані зі спробами «маніпулювати українською системою правосуддя».
  • Адвокат Трампа Рудольф Джуліані спочатку визнав, а потім заперечив, що просив Україну провести розслідування щодо головного конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.
  • Комітет з питань розвідки Палати представників США 19 вересня провів перші закриті слухання у справі щодо телефонної розмови Дональда Трампа з лідером іноземної держави. Сам Трамп заявив, що не знає, про розмову з яким лідером йдеться.
  • Водночас голова МЗС України Вадим Пристайко, який стверджує, що чув обидві телефонні розмови лідерів США та України, в ексклюзивному інтерв'ю hromadske запевнив, що Трамп не тиснув на Зеленського.

 

Вікторія Бега

Вікторія Бега

Редактор