Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Розвиток неможливий під постріли і вибухи": що сказав Зеленський в ООН (https://gazeta.ua)

09:55 25-09-2019


Редакционная строка

25.09.2019

 

 

 

 

"Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки", — Зеленський. ФОТО: Офіс президента

 

 

 

Президент України Володимир Зеленський уперше виступив на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку. Він взяв участь у діалозі лідерів на саміті з питань цілей сталого розвитку.

У своїй промові Зеленський вказав, що жодна країна не досягла сталого розвиту в умовах війни, передає Офіс президента.

"Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини", — сказав президент.

Він заявив, що Україна віддана своїм зобов'язанням щодо цілей сталого розвитку. Серед її завдань — зростання економіки, подолання бідності, підвищення зайнятості, реформа правоохоронних органів і децентралізації. На шляху до розвитку Україна має два бар'єри — спротив реформам і війну.

"Перший – це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують спротив. Але з цим нова українська влада обов'язково впорається. Другий бар'єр набагато складніший. І нам його не подолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України".

"Україна втратила понад 13 тисяч громадян. Це не лише професійні військові, а й добровольці. Серед загиблих є медики, педагоги, спортсмени, науковці, дослідники, художники, музиканти, журналісти, правозахисники. Кожен міг би зробити свій внесок у розвиток не лише України, а й усього світу. Але це, на жаль, неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський готує Трампу запрошення

Цілі сталого розвитку охоплюють 17 цілей і 169 визначених завдань, затверджених на Генасамблеї ООН у 2015 році. Ідеться про подолання бідності, забезпечення якісної освіти, гендерної рівності та інших. Їх мають дотримуватися всі країни.