Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Дубілет запускає систему, яка має знизити корупцію на митниці, за 1 гривню (https://zik.ua)

10:55 03-10-2019

Кабінет міністрів запускає систему, яка дозволить знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 гривню.


Редакционная строка

03.10.2019

Кабінет міністрів запускає систему, яка дозволить знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 гривню.
 
Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.
 
За його словами, учора за цю систему проголосували на засіданні Кабміну, і розраховує її запустити протягом тижня.
 
Дубілет пояснив: «В Україні є цікава практика. Всякі силові відомства (СБУ, ДБР, МВС і т.д.) можуть надсилати митникам т.зв. орієнтування, які зобов’язують їх оглядати вантажі «підозрілих» компаній.
 
Часто це спосіб банального вимагання хабарів. Адже будь-яка зупинка вантажу – це прямі збитки для бізнесу. Особливо, якщо ці огляди йдуть постійно, поки це орієнтування не знімуть».
 
Тепер, як розповів Дубілет, на базі iDoc створено єдиний бізнес-процес. Відповідно, силовики зможуть подавати орієнтування тільки в електронній формі, за заданою формою з узгодженням заданих людей в центральному офісі. І на митниці такі запити будуть прийматися тільки з цього процесу.
 
«Ми розраховуємо, що це призведе до різкого зниження таких запитів. А ті запити, які все ж будуть приходити, будуть ретельно аналізуватися централізовано, наскільки вони мають підстави, а також як скоро їх можна знімати», – пише міністр Кабінету міністрів.
 
Дубілет уточнив, рішення запущено на базі iGov / iDoc. Він нагадав, що iGov – це волонтерський проект, який раніше в уряді ігнорували, а тепер держава взяла за 1 грн собі на баланс iDoc (документообіг, створений на базі iGov) і може запускати подібні проекти за пару тижнів і безкоштовно.
 
Раніше, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що усе арештоване майно банкрутів тепер продаватиметься через інтернет-майданчик «ProZorro. Продажі».