Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Зустріч "нормандських" лідерів: Кремль знайшов нову відмовку (https://gazeta.ua)

14:52 22-10-2019


Редакционная строка

22.10.2019

 

 

Зустріч "нормандських" лідерів: Кремль знайшов нову відмовку
Кремль знов звинувачує Україну в відтермінуванні зустрічи у "Нормандському форматі". Фото: росзмі

 

В Кремлі заявили, що не можуть назвати строки зустрічі у "нормандському форматі".

У цьому звинуватили небажання України виконувати російські вимоги, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише Уніан.

"Ви знаєте, справді, "нормандському формату" зараз важко. Ви знаєте, що "нормандський формат" у свій час погодив якийсь комплекс домовленостей. І зараз одна зі сторін-учасниць допускає відходження від цього комплексу домовленостей, ускладнюючи тим самим підготовку до можливого і настільки необхідного наступного саміту. Відповідно, в ситуації, коли одна зі сторін заявляє про якісь нові підходи, "нормандський формат", скажімо так, відчуває певні труднощі з тим, щоб належним чином підготувати такий саміт, і це затягує настільки цінний час", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Макрон поговорили про Україну

Я намагаюся постійно пояснити, що росіянам потрібна навіть не капітуляція президента України Володимира Зеленського перед президентом Путіним. Їм необхідно дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб посилити позиції квазіутворень ЛДНР та, можливо, захопити додаткові території. Обстріли це також елемент дестабілізації, - каже журналіст Віталій Портніков.