Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна припинить імпорт електроенергії з Росії - Герус (gazeta.uа)

09:43 11-11-2019


Редакционная строка

11.11.2019

 

 

 

 

Україна припинить імпорт електроенергії з Росії - Герус
Герус розповів про поставки електроенергії з Росії. Фото: Укрінформ

 

 

 

Голова парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що з 15 листопада Україна не буде імпортувати електроенергію.

"Диспетчери вже кілька днів обмежують імпорт електроенергії до мінімального рівня, в окремі години він становить менше 50 МВт, при загальному споживанні 15000 - 20000 МВт. Думаю, з 15 листопада такий імпорт знизиться до нуля, так як імпортери вже наїлися збитків", - написав Герус в facebook.

За його словами, в ніч на понеділок запускається ще один блок на 1000 МВт Хмельницької АЕС і в роботі буде 12 блоків з 15, а за станом на початок вересня було 9 з 15.

Через здешевлення вітчизняної електроенергії в останній тиждень жовтня її імпорт з Російської Федерації був збитковим, тому деякі компанії припинили його в листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго визнали, що відключають українські електростанції через російський імпорт

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював поправку, яка дозволила українським споживачам купувати імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.