Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Спробую ще раз. Для Зеленського теж ("Українська правда")

17:21 21-11-2019

Семеро – семеро! – українських солдат сьогодні отримали поранення. Загинув командир бригади. Ворог порушує режим тиші щодня. Щодня! Ви завжди питаєте, що би я зробив на місці Зеленського чи порадив йому, як діяти? Я би невідкладно, прямо сьогодні, скликав широку прес-конференцію і публічно, для всього світу, оголосив чотири позиції.


Редакционная строка

21.11.2019

Семеро – семеро! – українських солдат сьогодні отримали поранення. Загинув командир бригади. Ворог порушує режим тиші щодня. Щодня!

Ви завжди питаєте, що би я зробив на місці Зеленського чи порадив йому, як діяти? Я би невідкладно, прямо сьогодні, скликав широку прес-конференцію і публічно, для всього світу, оголосив чотири позиції.

1) Президент України доклав надзвичайних зусиль, аби дати поштовх пошуку миру в Нормандському форматі: погодився на письмову фіксацію "формули Штайнмаєра", забезпечив відведення військ на визначених ділянках, навіть мовчки сприйняв принизливо-закулісну нову вимогу Путіна – попередньо узгодити підсумковий документ запланованої Нормандської зустрічі. Але -

2) Події останніх днів вкотре засвідчили, що Путін пошук миру лише імітує. В дійсності – кожного дня на фронті не стихають обстріли, з різних видів зброї, і це спричиняє нові загибелі й нові поранення українських солдат. Весь світ це бачить. Бачать це й лідери західних держав Макрон, Меркель, Трамп... Бачать міжнародні організації ОБСЄ і ООН, ЄС і НАТО... Досить уже фальші й нещирості! Адже на фоні розмов і заяв про підготовку нібито "мирного плану" і "мирного саміту" ворог не зупиняється і продовжує безкарно вбивати наших солдат. Тому -

3) З наведених вище причин Україна не зможе взяти участь у запланованому на 9 грудня Нормандському саміті. Я дав команду МЗС України призупинити підготовку саміту. На який термін? Поки на всій лінії фронту не буде зафіксовано дійсно "режиму тиші" принаймні протягом місяця – і коли протягом місяця не постраждає жоден український солдат, жодна цивільна особа!

4) Лідери західних держав знають добре, хто приніс вогонь і смерть на нашу землю і хто й сьогодні продовжує вбивати наших людей. Тож більше на Україну не тисніть! Україна виконала всі передумови і щиро хоче миру – тисніть тепер на Путіна, усі разом, нехай він забезпечить те, що обіцяє. І лише тоді шлях до "мирного саміту" буде відкрито.

Анатолій ГриценкоУкраїнський політик, міністр оборони (2005—2007), голова Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони (2007-2012), голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів (2012-2014), член Ради політичної партії "Громадянська позиція". Доцент Києво-Могилянської академії. Полковник запасу.