Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Горлівкою керував український розвідник (https://gazeta.ua/)

09:07 25-11-2019


Редакционная строка

25.11.2019

 

 

 

 

 

 

Горлівкою керував український розвідник
Колишній "мер" Горлівки Едуард Матюха працював на українську розвідку. Фото: ТСН

 

 

 

 

 

Колишній "мер" Горлівки Едуард Матюха виявився українським розвідником. Він 5 років працював серед бойовиків.

Тепер Матюха повернувся на підконтрольну Україні територію, йдеться у сюжеті "ТСН.тиждень".

Цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скибицький.

"Дійсно, Едуард — це та людина, яка надавала необхідну інформацію про реальну ситуацію на окупованих територіях", — сказав Скибицький.

Матюха нетривалий час був "народним мером" Горлівки, але пішов з цієї посади через суперечки бойовиків. Розвідник каже, що це й було його завдання — посварити їх. Згодом він став першим секретарем міського комітету "Компартії" так званої ДНР.

Матюха розповів, що збирав інформацію про злочини Росії та заводив контакти з російськими комуністами. За його словами, проросійські невизнані анклави (Абхазія, Північна Осетія, Придністров'я, ДНР і ЛНР) координуються Кремлем через КПРФ, у партії навіть є відповідальна за це людина — депутат Тайсан Казбек Кучуковіч.

Український розвідник зокрема дізнався, що з цим депутатом та іншими комуністами формуються російські "гуманітарні конвої", в які включають автомобілі із готівкою для самоназваних республік Донбасу.

Матюха збирав свідчення про участь Росії та Кремля у війні на Донбасі. Він стверджує, що Москва має план "Б" щодо Донбасу — проведення референдуму про включення ДНР і ЛНР до складу Росії, якщо Україна не піде на політичні поступки — в реалізації Мінських угод та особливого статусу Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не зможе вийти із мінських угод - експерт

Також розвідник запевняє, що Москва розглядає й інший план — створення так званої "Новоросії" із військовим захопленням Харкова та Одеси.

Дружина Матюхи нічого не знала про те, що чоловік – український розвідник.

У мережі опублікували відео зі спорожнілої непідконтрольної Україні Горлівки на Донеччині.

На кадрах видно центральну частину міста - розташовані в Центрально-міському районі вулиці Кірова і Герцена. На них майже немає людей і навіть машин. Лише осінь яскравими фарбами, приховує сіру реальність.