Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

За час окупації Росія завезла до Криму близько пів мільйона людей (https://24tv.ua/)

10:36 26-11-2019


Редакционная строка

26.11.2019

Скільки людей завезла Росія до Криму за час окупації: у представництві президента на півострові відповіли

Скільки людей завезла Росія до Криму за час окупації: у представництві президента на півострові відповіли

 

За час окупації з території Росії до Криму приїхало близько 500 тисяч осіб. Щоправда, країна-агресор суттєво зменшує ці цифри. Натомість з півострова офіційно виїхало близько 50 тисяч людей, 25 тисяч з яких – це кримські татари.

 

Як розповіла заступниця постійного представника президента у Криму Таміла Ташева у коментарі "РБК-Україна", Росія приховує правдиві дані та говорить про менші цифри. Зокрема, вони демонструють інформацію про приблизно 280 тисяч людей.

Зверніть увагу! Не лише Крим: Клімкін заявив про наміри Росії щодо розширення анексії

"За підрахунками правозахисних організацій, є близько 500 тисяч осіб, які приїхали на територію півострова з території РФ. Це величезний відсоток щодо до загальної чисельності жителів Криму", – зауважила Ташева.

Вона наголошує, що це є злочином, оскільки за міжнародним правом не можна цілеспрямовано переміщати населення та штучно змінювати етнічний склад територій. Доливає олії у вогонь і те, що за час російської агресії, яка почалася в 2014 році, з території Криму виїхало близько 25 тисяч кримських татар.

"Офіційні – близько 50 тисяч людей, але реальні цифри можуть бути навіть удвічі більшими. Адже багатьох не реєструють як внутрішньо переміщених осіб", – підсумувала заступниця постійного представника президента у Криму.

Зауважимо, що на відміну ситуації з Кримом, Росія оприлюднює величезні цифри щодо російських паспортів на Донбасі. За даними країни-агресора, "щасливим власником" такого "документа" стали понад 170 тисяч осіб.

Автор: Андрій Шляхтін