Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна виграла апеляцію у Газпрому (https://gazeta.ua/)

14:07 27-11-2019


Редакционная строка

27.11.2019

 

 

 

 

 

 

Україна виграла апеляцію у Газпрому
Суд Швеції відмовився задовольнити скаргу Газпрому на рішення Стокгольмського арбітражу. Фото: Рубрика

 

 

 

 

 

Нафтогаз виграв апеляцію по першій скарзі Газпрому на рішення Стокгольмського арбітражу, яке стосувалося контрактів на постачання палива в Україну.

"Повна перемога. Україна знову перемагає. Апеляційний суд округу Свеа у Швеції відхиляє скаргу Газпрому. Російська компанія має компенсувати Нафтогазу витрати на судовий процес у розмірі 1 021 774,26 євро та 1 650 000 гривень, з яких 1 000 000 юридичні витрати", - написав у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ зі знижками: у Нафтогазі пояснили, чим маніпулює Путін

За його словами, суд відхилив запит Газпрому на компенсацію витрат на судовий процес. Також звернення Газпрому про секретність.

"Які кому ще потрібні докази, що наші вимоги не є "абсурдними", що рішення Стокгольмського арбітражу є обґрунтованими, і що Газпрому ці рішення Стокгольмського арбітражу потрібно просто виконувати?", - підсумував Вітренко.

Стокгольмський арбітраж 28 лютого 2018-го задовольнив вимогу НАК "Нафтогаз" компенсувати недопоставлені російським Газпромом обсяги газу для транзиту у сумі $4,63 млрд. За результатами 2 арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. На цю суму нараховується пеня за кожен день невиконання арбітражного рішення. У липні 2018-го Нафтогаз подав до Стокгольмського арбітражу другий позов проти Газпрому. Українська компанія вимагає переглянути тариф на транзит газу від березня 2013 року. Також від російської сторони вимагають відшкодування $12,5 млрд. Російський Газпром у свою чергу подав позов про розірвання з Нафтогазом контракту на транзит. Стокгольмський арбітраж поєднав обидва позови в одну справу.