Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

США дадуть 250$ млн на летальну зброю для України. Серед іншого - на Javelin (https://gazeta.ua/)

10:07 05-12-2019


Редакционная строка

05.12.2019

У бюджетному запиті до Конгресу США президент Дональд Трамп передбачить $250 млн на військову допомогу Україні. Проте офіційне представлення бюджетної заявки відбувається в лютому або березні.

 
Автор: pixabay.com

"Ми плануємо продовжувати надавати Україні допомогу з летальним озброєнням. Мова йде зокрема про нову партію протитанкових ракет Javelin", - наголосив заступника міністра оборони Джон Руд, повідомляє Defense News.

Руд заперечував інформацію, що США заборонили українським військовим використовувати цю зброю в зоні проведення ООС на Донбасі. За словами представника Пентагону, йдеться про недопущення потрапляння технологій, які передані Україні, третій стороні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога Україні: США не переказали понад $35 млн

"З точки зору їх використання в польових умовах – обмежень на це немає", - уточнив заступник міністра.

Також він наголосив, що всі виділені в поточному році на військову підтримку України $250 млн були освоєні, за винятком $8,5 млн. За словами Руда, метою допомоги США є стримування російської агресії, зміцнення безпеки та обороноздатності України.

Офіційний Вашингтон запевняє в свою "непохитну підтримку" суверенітету і територіальної цілісності України. Перед третьою c початку війни РФ проти України зустріччю лідерів нормандської четвірки США висловили підтримку Україні в тому, як вона "просувається вперед на шляху до мирних переговорів".