Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Сенцов розповів про блокування РФ резолюції про деокупацію Криму в ОБСЄ (https://ua.news/)

09:13 06-12-2019


Редакционная строка

06.12.2019

Сенцов розповів про блокування РФ резолюції про деокупацію Криму в ОБСЄ

Російська Федерація блокує включення питання деокупації анексованого Криму в підсумкову резолюцію засідання Ради міністрів закордонних справ країн ОБСЄ.

«Ми говоримо про російську агресію, наших полонених, а вороги тим часом блокують включення в підсумкову резолюцію питання про деокупацію Криму», – повідомив колишній політв’язень Олег Сенцов.

Разом зі ще одним колишнім політв’язнем Кремля Романом Сущенком він виступив на заходах у ході цієї Ради.

Нагадаємо, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо мілітаризації окупованого Росією Криму в грудні 2018 року. Проти документа проголосували 19 країн, а утрималися – 72.

Постійний представник України в ООН заявив, що Росія перетворює тимчасово окупований Крим на стартовий майданчик для подальшої експансії. В майбутньому на півострові агресор готується розмістити атомну зброю. Нещодавно стало відомо, що Росія розмістила в Криму компоненти ядерного озброєння і готується до ракетної атаки.

Пізніше Генасамблея ООН підтримала резолюцію України щодо порушень прав людини на території тимчасово окупованого Росією Криму.

На сайті Організації Об’єднаних Націй опубліковано оновлений проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

 
Автор: UA.NEWS