Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Україні презентували нову кадастрову стратегію ( https://agrarii-razom.com.ua)

09:50 09-12-2019

Новий глава Госгеокадастра Денис Башлик 6 грудня 2019 р представив стратегію розвитку служби під назвою «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації »


Редакционная строка

09.12.2019

Новий глава Госгеокадастра Денис Башлик 6 грудня 2019 р представив стратегію розвитку служби під назвою «Кадастр 2.0. Прозорість, доступність, інновації ».

В Україні презентували нову кадастрову стратегію Рис.1

 

Під час презентації він окреслив концепцію реформування Госгеокадастра і нові ініціативи по його обновлени, йдеться в повідомленні ведоства.

«Всі розуміють, що сфера земельних відносин та Госгеокадастре в загальному, завжди була занадто регульованою, бюрократизованої, архаїчної і корумпованою. Саме тому, орган вимагає швидкого перезавантаження », - зазначив він.

Серед пріоритетних напрямків роботи служби Денис Башлик виділив боротьбу з корупцією в земельних відносинах, поліпшення сервісної складової для громадян, усунення надмірного регулювання процедур і ліквідацію закритості даних.

Зокрема, організаційна реформа передбачає комплексну перезавантаження і перевірку діяльності Госгеокадастра і територіальних органів, ліквідацію розпорядчих функцій, забезпечення відкритості роботи дорадчих органів, приватизацію та оптимізацію роботи державних підприємств тощо.

Також плануються зміни в роботі Державного земельного кадастру, зокрема, відкриття даних про координати поворотних точок меж земельних ділянок та доповнення Публічної кадастрової карти новими інформаційними шарами, які відбудуться найближчим часом.

Зміни в сфері землеустрою передбачають створення електронного кабінету сертифікованих інженерів-землевпорядників з наданням функції поновлення кваліфікаційної інформації, уніфікація вимог до документації із землеустрою, запровадження відкритості розроблених проектів землеустрою щодо кожного суб'єкта тощо.

За словами глави Госгеокадастра, перезавантаження вимагає і оціночної діяльності. Зокрема, планується оновлення методики нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та несільськогосподарського призначення, впровадження переходу до масової оцінки земельних ділянок (нерухомості) і ін.

Серед іншого, передбачається посилення контролю за охороною земель з метою недопущення негативних екологічних наслідків, а відповідно, збільшення розмірів штрафів за шкоду, заподіяну самовільним зайняттям земель. Крім цього, очікується осучаснення звичного регулювання геодезичної діяльності та створення Національної інфраструктури геопросторових даних.

«Тому, прозорість, клієнтоорієнтованість і надання якісних послуг - це ті орієнтири, на основі яких буде відбуватися перезавантаження Госгеокадастра», - підсумували у відомстві.

Деталі: https://agrarii-razom.com.ua/news-agro/v-ukraini-prezentuvali-novu-kadastrovu-strategiyu
© ІАС Аграрії разом
Деталі: https://agrarii-razom.com.ua/news-agro/v-ukraini-prezentuvali-novu-kadastrovu-strategiyu
© ІАС Аграрії разом